Fotografieweblog

» meer ... fotoblog op dF

Fototechniek

» meer ... uitleg op dF

Hard- en software

» meer ... spul op dF

Trucs en tips

» meer ... fototips op dF

Fotogalerij

» meer ... fotografie op dF

wereldwijd zoeken
buttons

Colofon

De beste smartphone camera’s van dit moment » digitale Fotografie

De beste smartphone camera’s van dit moment

De camera in je smartphone heeft in de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling meegemaakt. Van handig extraatje tot main feature. We zien steeds meer camera’s en steeds meer megapixels. De beste smartphone camera’s van dit moment vervangen de compact camera en doen al een kleine gooi naar de DSLR camera’s. Wat zijn de laatste trends en welk telefoon heeft de beste camera’s? Beste Deal legt het je uit!


Meer meer meer

De nieuwste trends in smartphone camera’s zijn meer megapixels en vooral meer camera’s. Huawei presenteerde in 2018 al een camera telefoon met drievoudige hoofdcamera. In 2019 stapt de fabrikant zelfs naar vier camera’s met een bijzondere periscoop camera. De Chinese fabrikant verpulverde het voordeel van de compact camera, namelijk zoom. De Huawei P30 Pro kan tot wel 50x inzoomen en heeft vier hoofdcamera’s. Zelfs de gevestigde orde volgt. Samsung verdubbelt het aantal camera’s van haar laatste vlaggenschepen. De Samsung Galaxy Note 10+ heeft ook vier hoofdcamera’s. Het grote voordeel van deze Samsung telefoon is een krachtige primaire camera met dubbele diafragma.

Waarom meer camera’s? De ruimte in een smartphone is beperkt. Een compact camera kan inzoomen door optische zoom. Daarvoor is in een mobiele telefoon geen ruimte. Er is wel ruimte naast de camera en dat gegeven leverde een prima oplossing; een tweede camera. Naast de primaire camera kwam er in eerste instantie een camera met zoom. Softwarematig worden de beelden samengebracht en kun je vaak 2x tot 10x inzoomen. De derde camera is regelmatig voorzien van een breedbeeld lens en hiermee krijg je extra veel in beeld. Je zoomt eigenlijk uit. Tegenwoordig zien we ook vierde en vijfde camera’s. Vaak zijn dit macro lenzen of Tim of Flight lenzen.


Megapixels

De tweede grote trend is de trend van meer megapixels. We zien deze trend op alle fronten terug in de smartphone branche. De nieuwe standaard lijkt 48 megapixels te worden en Samsung werkt zelfs aan een 108 megapixel camera. Meer megapixels betekent niet direct betere foto’s. Deze enorme megapixel aantallen hebben als voordeel dat er meer data verzameld wordt. De gemaakte foto’s zijn ook groter en als je ze eenmaal wilt uitprinten is dat wel zo prettig. Er kleven natuurlijk ook nadelen aan. Daarnaast lijkt de trend van meer megapixels bij smartphones betrekking te hebben op de telefoons in het middensegment. Het grootste deel van de gevestigde orde blijft bij 12 megapixels. Al zien we de opkomende fabrikanten uit China met 40 (Huawei) en 48 megapixels (OnePlus) uitstekende zaken doen.


Beste camera telefoons van dit moment

De beste camera telefoon van het moment is de Samsung Galaxy Note 10+. De premium smartphone van Samsung beschikt over de beste papieren op alle fronten. De telefoon heeft wel vijf camera’s. Met de 10 megapixel selfie camera schiet je haarscherpe selfies en de viervoudige hoofdcamera verzorgt in elke situatie de mooiste foto’s. Het viertal bestaat uit een 12 megapixel camera met dubbele diafragma van f/1.5 en f/2.4. De camera heeft een 1.4µm lens een is optisch gestabiliseerd. Daarnaast ligt een 12 megapixel telelens. De lens is 1.0µm groot met OIS. De derde camera verzorgt breedbeeld foto’s het is een 1.0µm lens met 16 megapixels. De vierde camera is een Time of Flight camera voor 3D effecten.

Er is dit jaar nog een ‘beste camera telefoon’, de Huawei P30 Pro. Het vlaggenschip wordt binnenkort opgevolgd door het aankomend topmodel, de Huawei Mate 30 Pro. Dat geeft de P30 Pro een flink voordeel, want de prijs daalt. De Huawei P30 Pro maakt de compact camera overbodig. Het toestel is razend snel en heeft vijf krachtige camera’s. Aan de voorkant is een 32 megapixel selfie camera waarmee je prachtige foto’s maakt. Het is natuurlijk te doen om de vier Leica hoofdcamera’s van deze telefoon. Als eerste smartphone in de wereld is de P30 Pro uitgerust met een periscoop camera met 5x optische zoom. In combinatie met de 40 megapixel f/1.6 primaire camera en zeer intelligente software kan de Huawei P30 Pro tot 50x inzoomen. Het toestel heeft ook nog een 20 megapixel breedhoek camera en vierde time of flight camera.

door · bron telefoonabonnement.nl · link · afdrukken · #
reageer

» 
« 

 
advertentie
 
 
 
 
 
 

Waar bent u ...

Dit is de pagina De beste smartphone camera’s van dit moment » digitale Fotografie. · naar de beginpagina · lees een korte uitleg · archief en sitemap

Zoek op dF

Meest gelezen

Aanraders

Voor beginners

advertentie

Recent bijgewerkt

buttons
digitaleFotografie.nl gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren, om u functies voor sociale media aan te kunnen bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, reclame en analyse. Klik voor meer informatie en / of deze melding sluiten.