Fotografieweblog

» meer ... fotoblog op dF

Fototechniek

» meer ... uitleg op dF

Hard- en software

» meer ... spul op dF

Trucs en tips

» meer ... fototips op dF

Fotogalerij

» meer ... fotografie op dF

wereldwijd zoeken
buttons

Colofon

De digitalisering en data recovery » digitale Fotografie

De digitalisering en data recovery

Er was een tijd dat men al het gemaakte werk bewaarde in mappen. Zo had iedere fotograaf een map met het gemaakte werk. Er waren enkele manieren waarop dit werk verloren kon gaan. Diefstal, brand of mogelijk waterschade waren destijds een nachtmerrie voor de fotograaf. Tegenwoordig gaat alles digitaal en dat heeft zo zijn voordelen. Geen grote mappen meer in een kast, maar keurige mappen op de computer. Grote angst voor iedere fotograaf is nu verlies van dit fotoarchief. Men heeft de angst, mede omdat deze digitale mappen minder tastbaar zijn dan vroeger, dat ze opeens verloren gaan. Er zijn verschillende manieren waarop uw data verloren kan gaan. Gelukkig is er data recovery die er in veel gevallen voor zorgt dat verloren data terug te halen is.

Data recovery vindt plaats bij veel vormen van dataverlies
Data recovery zorgt ervoor dat u in de hierna benoemde punten maximaal herstel heeft van uw veloren gegevens. We benoemen een aantal herkenbare situaties waardoor data verlies plaats kan vinden:

  • Het per ongeluk verwijderen van bestanden
  • Een virus die uw computer teistert
  • Een stroomonderbreking waardoor uw niet opgeslagen bestanden verloren gaan
  • Het vergeten van een wachtwoord

Ten slotte kan brand- of waterschade een manier zijn waardoor data verloren gaat.
In veel van deze gevallen zal er niet gedacht worden aan data recovery. Vaak wordt gedacht dat bestanden die weg zijn ook niet terug te krijgen zijn, maar in bijna alle gevallen zal een data recovery expert ervoor zorgen dat al uw verloren gegevens weer terug zullen komen. Al uw gemaakte foto’s opnieuw schieten, of dat een opdracht opnieuw moet worden uitgevoerd is vaak geen optie. Dit alles is te voorkomen en dat geeft vertrouwen in uw fotoarchief.

Vertrouwen in archief
Elke fotograaf wil vertrouwen hebben in de bestanden die hij of zij gemaakt heeft. Soms hunkert men nog terug naar de tijd dat er met fysieke mappen gewerkt werd. Helaas is dit met de toenemende digitalisering vaak al geen optie meer. En verbrande, gestolen of kwijtgeraakte mappen met foto’s zijn moeilijker terug te halen dan verloren bestanden op een schijf. Met data recovery kunnen bijna alle bestanden teruggehaald worden. Ook wanneer een fotobewerking nog niet opgeslagen is, dan bestaat er een grote kans dat deze data terug gevonden zal worden.

Prettig werken
Met de wetenschap dat uw data hersteld kan worden door middel van data recovery zal veel stress voorkomen worden. Een deadline die opeens onhaalbaar lijkt door dataverlies is niet meer aan de orde. Het kan ook zijn dat uw eerst gemaakte foto verloren is gegaan. Wees er vanaf nu bewust van dat data terug te halen is en dat de ‘weg is weg’ gedachte overboord gegooid kan worden.
De meeste bedrijven geven een gratis offerte. Ook kan de prijs bij kleine opdrachten nog meevallen. Mocht ook dat een stap teveel zijn, zijn er ook veel trials van software online te vinden voor zowel Mac als Windows!

door · bron advertentie · link · afdrukken · #

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.


» 
« 

 
advertentie
 
 
 
 
 
 

Waar bent u ...

Dit is de pagina De digitalisering en data recovery » digitale Fotografie. · naar de beginpagina · lees een korte uitleg · archief en sitemap

Zoek op dF

Meest gelezen

Aanraders

Voor beginners

advertentie

Recent bijgewerkt

buttons
digitaleFotografie.nl gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren, om u functies voor sociale media aan te kunnen bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, reclame en analyse. Klik voor meer informatie en / of deze melding sluiten.