Fotografieweblog

» meer ... fotoblog op dF

Fototechniek

» meer ... uitleg op dF

Hard- en software

» meer ... spul op dF

Trucs en tips

» meer ... fototips op dF

Fotogalerij

» meer ... fotografie op dF

wereldwijd zoeken
buttons

Colofon

Fotograferen een goedkope hobby? » digitale Fotografie

Fotograferen een goedkope hobby?

Fotografie voor velen een prachtige hobby of zelfs een kunstvorm waarbij elke emotie, elke gebeurtenis, jong of oud in al zijn puurheid op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Het maken van de foto met de juiste lens, het bewerken van de foto op de computer, en het afdrukken vereist niet alleen een bepaalde precisie en gevoel maar ook de nodige financiële middelen. Een beetje zich zelf respecterende fotograaf is op jaarbasis al gauw enkele duizenden euro’s kwijt aan apparatuur en het ontwikkelen van de foto’s. In dit artikel wordt dan ook uiteen gezet hoe en waar je op kunt besparen zonder achteruit te gaan in kwaliteit.

 

Tweedehands accessoires
Het besparen begint in veel gevallen al voordat je daadwerkelijk een camera gaat kopen. Als je een bepaald merk en of model voor ogen hebt is het allereerst zaak om te bekijken hoeveel accessoires en additionele producten er beschikbaar zijn op de tweedehandse markt. Op websites zoals Marktplaats vind je 10.000en advertenties in de fotografie sectie en krijg je al snel een beeld of er voor jouw beoogde camera veel beschikbaar is. Zo weet je dat mocht er in de toekomst iets aan vervanging toe zijn of je wilt een fototas hebben je hier voor een schappelijke prijs terecht kan.

 

Vergelijken
Wanneer je de knoop hebt doorgehakt over welke camera het wordt, is het nu tijd om de prijzen te vergelijken. Op vergelijkingswebsites zoals Kieskeurig.nl en Beslist.nl vind je tevens een aparte fotografie sectie waarbij je de prijzen kunt vergelijken. Het enige wat je hoeft te doen is op zoek te gaan naar het model van jouw keuze en de prijzen te vergelijken. Vervolgens komt er een prijzen overzicht van circa 20 winkels en webwinkels waar het specifieke model verkrijgbaar is. Houd wel rekening met eventuele bezorgkosten.

 

Op zoek naar korting
Bij het vinden van de goedkoopste winkel stopt het nog niet. Het is in veel gevallen namelijk mogelijk om extra korting te krijgen. Zo hebben veel winkels zoals de Mediamarkt sale dagen waarop het in veel gevallen de moeite waard is om op te wachten. Dit kan al gauw enkele tientallen euro’s schelen. Daarnaast hebben veel webwinkels kortingscodes beschikbaar, mocht je bijvoorbeeld een Sony camera willen bestellen dan krijg je hier nog eens 6% korting.

 

Extra tip
Het vergelijken en op zoek gaan naar korting gaat niet alleen op voor camera apparatuur maar ook voor bijvoorbeeld het afdrukken van foto producten.

door · bron dF · link · afdrukken · #
reageer

» 
« 

 
advertentie
 
 
 
 
 
 

Waar bent u ...

Zoek op dF

Meest gelezen

Aanraders

Voor beginners

advertentie

Recent bijgewerkt

buttons
digitaleFotografie.nl gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren, om u functies voor sociale media aan te kunnen bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, reclame en analyse. Klik voor meer informatie en / of deze melding sluiten.