Fotografieweblog

» meer ... fotoblog op dF

Fototechniek

» meer ... uitleg op dF

Hard- en software

» meer ... spul op dF

Trucs en tips

» meer ... fototips op dF

Fotogalerij

» meer ... fotografie op dF

wereldwijd zoeken
buttons

Colofon

Camera resolutie » digitale Fotografie

Camera resolutie

Deel V in de serie : ‘De digitale camera’ …
Het aantal lichtgevoelige sensors op de CCD chip bepaalt de resolutie van een digitale camera. Dit aantal wordt berekend door het aantal sensors per horizontale rij te vermenigvuldigen met het aantal sensors per horizontale kolom. Heeft een camera bijvoorbeeld een resolutie van 1280 × 1024 beeldpunten oftewel pixels, dan betekend dat dat de CCD uit circa 1,3 miljoen lichtgevoelige sensors bestaat.

Elke sensor van de CCD kan één van primaire kleuren van het invallende licht digitaliseren. Om alle kleurgegevens voor één enkel beeldpunt te verzamelen, zijn drie sensors nodig. Zonder softwarematige verbetering zou van een camera met een resolutie van 1280 × 1024 het aantal beeldpunten dus worden teruggebracht van 1.310.720 tot 436.907.

Over het algemeen kan men stellen dat een hogere resolutie een betere beeldkwaliteit betekent, maar dat is geen garantie.

Serie ‘De digitale camera’ ...
« deel IV : progressieve CCD

door · bron dF · link · afdrukken · #

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.


» 
« 

 
advertentie
 
 
 
 
 
 

Waar bent u ...

Zoek op dF

Meest gelezen

Aanraders

Voor beginners

advertentie

Topkortingen & Acties

Powered by: REBEL Internet

Recent bijgewerkt

buttons
digitaleFotografie.nl gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren, om u functies voor sociale media aan te kunnen bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, reclame en analyse. Klik voor meer informatie en / of deze melding sluiten.