Fotografieweblog

» meer ... fotoblog op dF

Fototechniek

» meer ... uitleg op dF

Hard- en software

» meer ... spul op dF

Trucs en tips

» meer ... fototips op dF

Fotogalerij

» meer ... fotografie op dF

wereldwijd zoeken
buttons

Colofon

Kinderen fotograferen » digitale Fotografie

Kinderen fotograferen

Een kinderfeestje, tijdens de vakantie of de eerste schooldag zijn natuurlijk de meest gefotografeerde kindermomenten maar wie niet alleen maar de geijkte foto’s wil maken moet slim zijn.
Op portretfoto’s willen kinderen het liefst ‘grappige’ grimassen trekken maar een lollig raadseltje zal ze laten nadenken. Dit is dé kans op een ongedwongen foto. Dat lukt meestal ook tijdens het spelen.
Wanneer u door de zoeker of op het display van uw camera gaat kijken denken kinderen altijd dat uw aandacht naar die camera is gegaan maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Probeer en leer daarom foto’s te maken zonder door of naar uw camera te kijken om zo veel mogelijk de aandacht van het kind te behouden.
Ga simpelweg door de knieën om kinderooghoogte aan te nemen en vermijd groothoek, dit voorkomt onnatuurlijk grote hoofden.
In een rommelige kinderkamer voelen kinderen zicht meestal juist prettig, vergeet dat soort opnamen niet, net als een familieportret vanaf statief met de zelfontspanner.

Zie ook : trucs en tips : Kinderfototips

door · bron dF · link · afdrukken · #

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.


» 
« 

 
advertentie
 
 
 
 
 
 

Waar bent u ...

Zoek op dF

Meest gelezen

Aanraders

Voor beginners

advertentie

Topkortingen & Acties

Recent bijgewerkt

buttons
digitaleFotografie.nl gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren, om u functies voor sociale media aan te kunnen bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, reclame en analyse. Klik voor meer informatie en / of deze melding sluiten.