Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; zemcontact_evaluation has a deprecated constructor in /home/digitalef/domains/digitalefotografie.nl/public_html/textpattern/plugins/zem_contact_reborn/zem_contact_reborn.php on line 759
CD | digitale Fotografie

Fotografieweblog

» meer ... fotoblog op dF

Fototechniek

» meer ... uitleg op dF

Hard- en software

» meer ... spul op dF

Trucs en tips

» meer ... fototips op dF

Fotogalerij

» meer ... fotografie op dF

wereldwijd zoeken
buttons

Colofon

CD » digitale Fotografie

CD

Compact Disk‘. Philips en Sony zijn de bedenkers van dit glimmende schijfje met een diameter van 12 cm dat in 1983 werd geïntroduceerd. Al in 1969 wordt het principe van de Compact Disk door de uitvinders van Philips beschreven. Aanvankelijk is de CD bedoeld voor beeldopslag, maar later ontstaat het idee om er ook muziek op te zetten. Er komen al snel verschillende varianten op de markt, waaronder de CD-ROM. Op het aluminium laagje van de CD wordt digitale informatie geperst die met en laserlicht wordt uitgelezen. De CD kan 74 minuten muziek bevatten, precies de lengte van de negende symfonie van Beethoven.

door · bron dF · link · afdrukken · #

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.


» 
« 

 
advertentie
 
 
 
 
 
 

Waar bent u ...

Zoek op dF

Meest gelezen

Aanraders

Voor beginners

advertentie

Topkortingen & Acties

Recent bijgewerkt

buttons
digitaleFotografie.nl gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren, om u functies voor sociale media aan te kunnen bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, reclame en analyse. Klik voor meer informatie en / of deze melding sluiten.