Fotografieweblog

» meer ... fotoblog op dF

Fototechniek

» meer ... uitleg op dF

Hard- en software

» meer ... spul op dF

Trucs en tips

» meer ... fototips op dF

Fotogalerij

» meer ... fotografie op dF

wereldwijd zoeken
buttons

Colofon

fotolocatie » digitale Fotografie

fotolocatie

In beginsel zijn er drie verschillende locaties waar u onderwerpen als bijvoorbeeld een persoon kunt fotograferen :

In een studio, in een interieur en buiten (outdoor).

Een studio vergt natuurlijk investeringen in lichtinstallatie en achtergronden. De uitlichting en omstandigheden heeft u dan volledig in eigen hand om uw model zo zuiver mogelijk in beeld te brengen. Nadeel van studiofotografie is dat het resultaat onbedoeld steriel kan uitwerken.

Veel professioneel fotografen geven daarom de voorkeur aan bestaande interieuren als woonkamers of hotelkamers en zelfs fabriekshallen of afbraakpanden. Zo zet de omgeving qua sfeer en groot stempel op uw resultaten. Een nadeel is dat u daar de lichtomstandigheden niet of nauwelijks in de hand hebt behalve dan bijlichten met flits.

Buiten maakt u voornamelijk gebruik van daglicht. Direct zonlicht zorgt voor grote contrasten, scherpe contouren en curven. Oplichten van schaduwen kan met flitslicht.

door · bron dF · link · afdrukken · #

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.


» 
« 

 
advertentie
 
 
 
 
 
 

Waar bent u ...

Zoek op dF

Meest gelezen

Aanraders

Voor beginners

advertentie

Recent bijgewerkt

buttons
digitaleFotografie.nl gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren, om u functies voor sociale media aan te kunnen bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, reclame en analyse. Klik voor meer informatie en / of deze melding sluiten.