Fotografieweblog

» meer ... fotoblog op dF

Fototechniek

» meer ... uitleg op dF

Hard- en software

» meer ... spul op dF

Trucs en tips

» meer ... fototips op dF

Fotogalerij

» meer ... fotografie op dF

wereldwijd zoeken
buttons

Colofon

HDR » digitale Fotografie

HDR

HDR oftewel ‘High Dynamic Range‘ zijn foto’s met een groot lichtwaardenbereik.
In tegenstelling tot het menselijk oog kan een fotocamera maar een beperkt contrastbereik vastleggen. Bij contrastrijke motieven moet een fotograaf beslissen of hij in de lichtste delen van de foto nog details wil blijven zien zodat donkere beeldgedeelten zullen dichtlopen. Of wanneer hij kiest voor details in de donkere gebieden zullen de lichtere gedeelten uitbleken.
Een oplossing daarvoor kan een belichtingsrij (bracketing) zijn van minstens twee, maar liefst drie opnamen vanaf statief. Eén juist belicht, een over- en een onderbelichte foto door alleen de belichtingstijd te variëren geeft al een belichtingsrij.
Speciale programma’s kunnen deze opnamen tot één foto laten samensmelten waarin én details in de donkere schaduwen én nog details in het hoge licht zijn te zien.

door · bron dF · link · afdrukken · #

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.


» 
« 

 
advertentie
 
 
 
 
 
 

Waar bent u ...

Zoek op dF

Meest gelezen

Aanraders

Voor beginners

advertentie

Recent bijgewerkt

buttons
digitaleFotografie.nl gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren, om u functies voor sociale media aan te kunnen bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, reclame en analyse. Klik voor meer informatie en / of deze melding sluiten.